Nu gesloten. Morgen open van 07:30 tot 19:30.
De Wasstraat+ :
Méér wastegoed. Méér korting.

Wij wassen met een hart voor het milieu!

Water, een kostbaar goed...

Water is ons kostbaarste goed, en daarom is het uitermate belangrijk hier zuinig mee om te gaan. Helaas komt er bij het wassen van auto’s veel water kijken.

Tijdens de 'voorwas' spuiten bijna 100 sproeiers al het grovere vuil van je wagen om te vermijden dat slijk en zandkorrels in het wasmateriaal terechtkomen en krasjes veroorzaken op de lak. Alle vilten wasborstels of doeken worden om die reden ook voortdurend gespoeld.

Op welke manier denken wij tóch aan het milieu?

  • Al dat water met zand, olieresten en zepen vloeit via de kettinggeul naar de slibvangbekkens, waar het zwaardere vuil kan bezinken.
  • Olie en vetten worden afgebroken in de bioreactoren in volgende fase, de drie beluchtingsbekkens. Deze bekkens zijn gevuld met miljoenen sponsen kubusjes, de huisvesting voor onze bacteriën die het fijne werk voor hun rekening nemen. Deze bacteriën verwerken alle afvalstoffen uit ons vuile waswater.
  • Het resultaat? In dit gezuiverde afvalwater leven er sinds 5 september 2015 vissen en ze zijn nog altijd kerngezond en hebben zelfs al kleine visjes voortgebracht!

We hergebruiken zoveel mogelijk dit water, maar voor de laatste spoelingen gebruiken we vers (regen)water. Er wordt dus aan het gesloten systeem bij elke wasbeurt water toegevoegd. Dat betekent dat er ook water moet wegvloeien. Inderdaad, wij lozen gezuiverd water naar de riolering! Eigenlijk betalen wij onterecht heffing voor het verwijderen van de 'vuilvracht' in het openbare rioleringssysteem.

"Ons waterzuiveringssysteem is echt iets om trots op te zijn, hiermee zijn we toonaangevend in de carwash sector!"

Wie dit leest, begaan is met het milieu en zijn wagen nog thuis op de oprit wast, kan toch niet anders dan bij zijn volgende wasbeurt resoluut kiezen voor De Wasstraat?


om deze video te kunnen bekijken.

Hier sorteren we, net zoals thuis

Vanaf 1 januari 2015 sorteren alle Vlaamse bedrijven. Wij dus ook.

Thuis doen we dat bijzonder goed: België staat zelfs bekend als de wereldkampioen sorteren! Uiteraard gaan we er alles aan doen om ook onderweg zulke knappe resultaten te behalen.

De aparte vuilbakken zijn vervangen door handige sorteer-eilanden. We voorzien naast de restafvalbakken extra containers voor je lege Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons (PMD) én voor papier.

Je twijfelt bij een bepaalde verpakking? Raadpleeg de sorteerregels van FostPlus nu online.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Ons CleanTeam helpt je graag!