Nu gesloten. Straks open van 07:30 tot 19:30.

Goedkoper wassen?

De CleanCard, niets dan voordelen.

Goedkoper wassen?

Dit is het snelste en goedkoopste betaalmiddel in onze carwash. Onze interne betaalkaart heeft verschillende voordelen: Je wint tijd aan de betaalterminal en je kan méér wassen voor hetzelfde bedrag. Je kan er ook jetons mee aankopen. Die kan je gebruiken in de SelfWash, de BikeWash, en in al onze automaten (frisdrank, koffie, snoep, autoproducten enz.). Op die manier moet je je ruitendoekjes of je frisdrank niet meer privé betalen. Je steekt deze kleine uitgaven hierdoor eenvoudigweg mee in je onkosten.

Je kan je CleanCard opladen met een willekeurig bedrag. Vanaf 50 euro krijg je 10 procent gratis wastegoed.

Ik wil goedkoper wassen! >


Appy Hour: Supersimpel korting sparen bij De Wasstraat

Vanaf nu is het altijd Appy Hour bij De Wasstraat! Met onze speelse app wordt het eenvoudiger dan ooit om punten te sparen en zo leuke kortingen te krijgen. Dames en heren, start uw mo …, euh, downloads!

Ik wil korting sparen! >Parkeren onder de bomen? 2 keer nadenken!
Schaduw?

Schaduw opzoeken voor je wagen onder bomen? Een verleidelijk idee, maar niet zo goed voor je wagen. Je riskeert dat er vuile kleverige hars op je wagen terechtkomt die héél moeilijk te verwijderen is.

Uitbundig en overvloedig wrijven met allerlei soorten producten en materialen veroorzaakt bovendien snel blijvende krassen. Dat moet je te allen tijde vermijden! Als het toch te laat is, kan je op een pas gewassen wagen met een zachte doek de harsvlek inwrijven met teerverwijderaar verkrijgbaar in onze Shop. Niet toepassen in de zon! Ze zal langzaam verdwijnen. Spoel na met zuiver water en klaar is kees.

Ontdek meer tips en tricks >

De Wasstraat, VoertuigVerwenners met een grote V.
Voertuigverwenners

De Wasstraat is één van de grootste carwashes in België. Onze jarenlange ervaring heeft ons bewuste keuzes doen maken. Snelle wasstraten met de nieuwste technologieën en wasproducten, overdekt gratis stofzuigen, na de wasbeurt je bandenspanning checken met schone handen en je ruitenwisservloeistof bijvullen, … Het kan allemaal. Auto, bestelwagen, moto of fiets? Met 1 wekelijks bezoek hou je je voertuig jarenlang in de beste staat.

Welke verwennerij is waar te vinden? >

De juiste spanning.
Spannend!

Spannend is het wel als je tegen 140 km/u een klapband krijgt. 140 km/u is toch te snel, zal je zeggen. Inderdaad, je hebt gelijk, maar je snelheidsmeter is toch altijd iets te optimistisch, dus zet die cruise control maar op 140. Van die eventuele kleine boete ga je niet dood, maar van een verkeerde bandenspanning kan je leven afhangen. Met de juiste bandenspanning kan je in elk geval een klapband vermijden, want de temperatuur van een band met te lage spanning kan enorm oplopen, waardoor die ineens kan ontploffen, en … je auto quasi onbestuurbaar wordt. Dan maar liever die bandenspanning regelmatig controleren.

Bovendien bepaalt elke gereden kilometer mee het verbruik van je wagen. Met de huidige brandstofprijzen kan je al meteen flink besparen met de juiste bandenspanning, tot 3 à 4 % meer kilometers rijden met dezelfde tank! Je verlengt bovendien de levensduur van je banden. Drie keer winst! Niet mis, en dat voor slechts 1 euro!

Check je bandenspanning in onze PitStop met schone handen na de wasbeurt. (Schoon ventiel, dus géén vuile handen!) en vermijd hierdoor onnodige en levensgevaarlijke risico’s!

Ontdek onze PitStop >

Waarom is je auto regelmatig wassen zo belangrijk?
Meerwaarde

Door je wagen regelmatig te wassen, blijft je lak mooier. Stof en vuil hebben immers veel minder kans je lak te beschadigen. Op een glad en proper oppervlak kunnen vuil en insecten zich minder snel vastzetten en laten ze zich bovendien eenvoudiger verwijderen.

Als je genoeg geld aan je wagen hebt uitgegeven, is het logisch voor deze investering een topconditie na te streven. Regelmatig onderhoud (zeker ook van de lak en het interieur) zorgt ervoor dat je de herverkoopwaarde zo hoog mogelijk kan houden.

Ook zullen je medeweggebruikers je schone wagen 4 seconden sneller opmerken dan een vuile. Veiligheid voor alles! En last but not least: een zuivere auto maakt simpelweg gelukkig!

Bekijk onze wasprogrammas >

Zijn je zetels een ramp? Geen ramp!
Ramp

Wie zijn auto héél erg heeft laten verkommeren, kan beroep doen op onze krachtige zetelreiniger. Die is opgesteld in onze SelfWash op de benedenverdieping. Deze zetelreiniger start je met de inworp van één jeton, per jeton kan je 4 minuten wassen en droogzuigen. Zorg er goed voor dat je elk vlak dat je behandelt, ook echt hélemaal behandelt. Anders riskeer je vieze kringen op de scheiding van dat deel dat nat werd gemaakt en het gedeelte dat droog is gebleven. Het vuil en het stof zitten niet alleen aan de oppervlakte, je moet overvloedig spoelen en droogzuigen, telkens opnieuw, tot het water er niet meer grijs uitziet, maar helder wordt.

Meer interieurreiniging >

Een origineel geschenk? de CleanCard!
Origineel geschenk

De feestdagen komen eraan! Waarschijnlijk ben je al stilletjes aan op zoek naar originele cadeau’s? Aan een CleanCard had je nog niet gedacht? De gelukkige waarschijnlijk ook niet, dat maakt het net uniek. De CleanCard is vooral een nuttig geschenk. Je geeft niet alleen enkele wasbeurten cadeau waarna hij of zij gratis kan stofzuigen, je schenkt de gelukkige ook nog wat extra vrije tijd, want een wasbeurt in De Wasstraat duurt slechts 4 minuten!

Als het wastegoed op is blijft de kaart geldig zodat hij of zij ze opnieuw kan opladen en zo extra wastegoed kan krijgen. Het bedrag dat je op de kaart zet kies je zelf.

Meer info vindt je op onze website of bij ons CleanTeam >

Sla geen modderfiguur.
Naar de droogkuis?

Wie heeft het nog niet meegemaakt? Je bent uitgenodigd op een drink ter gelegenheid van... Snel je auto in, en het rechterpedaal flink induwen, want je bent al aan de late kant. Oef, gelukkig vlakbij de tent waar je aanwezigheid verwacht wordt, merk je nog een parkeerplaats, ze is wel niet echt breed, maar het lukt. Net.

Nu nog uit de auto, de straat over, en je bent er. Als je je intrede maakt, zie je dat iedereen naar je broek zit te staren. Eerst durf je niet te kijken, maar dan bekruipt je een onbehaaglijk gevoel en je doet het toch. “Ai, zo’n vuile veeg op je broek. Had je toch maar eerst snel (slechts 4 minuten) je wagen gewassen in De Wasstraat.

Nu moet die broek opnieuw naar de droogkuis. Snel een wasbeurt in De Wasstraat had je dit ongemak en bovendien een aantal meelijwekkende blikken bespaard. Daarom zijn wij in De Wasstraat open tot 19:30, om jou een vuile broek of jas te besparen...

Geen excuus dankzij onze openingsuren >

Je auto goed onderhouden is méér dan alleen af en toe een bezoekje brengen aan je garage.
Logisch

Als je veel geld aan je wagen hebt uitgegeven, is het logisch dat je er alles aan doet om voor deze investering een topconditie na te streven en op die manier de herverkoopwaarde zo hoog mogelijk te houden.

Een wekelijkse wasbeurt zorgt voor betere zichtbaarheid in het verkeer en een betere bescherming van de lak. Twee keer winst. Het gratis stofzuigen van het interieur na gebruik van de wasstraten en de juiste producten uit onze shop zorgen ervoor dat ook de binnenkant van je wagen als nieuw blijft. Wil je een ‘gezonde’ auto hebben, dan moet je meer dan alleen olie verversen en remblokken vervangen in je garage.

Logisch toch?

Wat is onze visie op de carwash? >

Doe je het liever zelf?
DHZ?

Onder het motto ‘Wat je zelf doet doe je (soms) beter, goedkoper, of gewoon graag’, hebben wij voor onze klanten een ruime SelfWash ingericht. Je vindt er 6 wasboxen voor auto’s, jong en oud, open of toe, aanhangwagens, mobilhomes, en 2 wasboxen voor moto’s, scooters, fietsen en quads.

Daarnaast zijn er 4 krachtige stofzuigers, 1 autodroger, 1 zetelreiniger, 1 WashMat, 1 bandenblazer en 1 toestel om je ruitenwisservloeistof bij te vullen. Om het plaatje compleet te maken hebben we daar ook nog een drankenautomaat, snoepautomaat en autoproductenautomaat staan, waarin je alles vindt wat je op dat moment zou kunnen nodig hebben... Dit aanbod vind je nergens, alleen in Dé Wasstraat.

7 op 7 open! >

Voor een proper imago
Proper imago

Iedereen is bekommerd om het imago van zijn zaak. De winkelruiten moeten schoon zijn, de parking proper, de planten verzorgd, de kantoren en bedrijfsgebouwen regelmatig gepoetst, bij de inrichting van de vergaderzaal wordt niet op een euro gekeken, bestelwagens worden mooi beletterd, enzovoort.

Kortom, je imago bepaalt mee het gezicht van je bedrijf. Maar dikwijls vergeet men het visitekaartje van het bedrijf dat onderweg is naar de klant. Dat visitekaartje, je rijdende publiciteit, wordt dagelijks door honderden mensen gezien. Een mooi imago en een vuile auto, dat gaat niet samen. In onze VanWash heb je na 5 minuten terug een mooie bestelwagen die wél past bij je bedrijfsimago.

Welke bestelwagens passen in onze VanWash? >

Wassen met een hart voor het milieu.
90 procent

Wij wassen met veel (tot 500 liter) en zacht regenwater, maar recycleren daarvan tot 90 procent. Een gespecialiseerde firma verwerkt het residu. Zo milieuvriendelijk kan je je wagen thuis niet wassen. In verschillende landen is om ecologische redenen het thuiswassen daarom reeds verboden.

Al onze producten zijn biologisch afbreekbaar. Bij onze productdosering kiezen we bewust voor een veilige afstelling. Daardoor beschermen we de wagens van onze regelmatige bezoekers optimaal en zorgen we voor een minimale belasting van ons milieu.

Zelfs na lange droogte en waterschaarste kan je bij ons nog milieuvriendelijk wassen!

Welke wasbeurten zijn er in de wasstraten? >

Ons CleanTeam is er voor jou!
Snelle gasten!

De Wasstraat is uitgerust met twee supersnelle wasstraten. Om alles vlot te laten verlopen helpen de mensen van ons CleanTeam je graag verder. Heb je bepaalde vragen over wasprogramma’s of wil je weten of je wagen wel in de wasstraat kan? Wil je een CleanCard aankopen? Ons personeel staat ter beschikking. Ook het anti-insectenproduct vooraf aanbrengen en je ruitenwisser achteraan beschermen: ze doen het graag voor je!

Wat dien je te weten bij een bezoek aan De Wasstraat? >

Je wagen en jezelf verwennen.
Verwennen

In onze shop op de stofzuigverdieping vind je heel wat om je wagen uitgebreid te verwennen, zoals droogdoeken, zeemvellen, zachte microvezeldoeken, ruitendoekjes, enz...

Wat kan ik krijgen in de shop? >

78 uur per week open
78

Je hebt dankzij onze ruime openingsuren geen excuus meer om nog langer in een vuile wagen rond te rijden. Wij zijn zeven dagen op zeven open. Vrije tijd en ontspanning worden alsmaar belangrijker. Imago ook. Een schone wagen draagt daar toe bij.

Maar we staan al genoeg in de file. Aanschuiven aan de carwash is er dus te veel aan, want er staat nog zoveel op ons programma. Daarom hebben wij met De Wasstraat geopteerd voor een grote capaciteit (onze twee wasstraten van 50 meter kunnen samen 150 wagens per uur aan) en een ruime indoor stofzuigverdieping (meer dan 50 stofzuigplaatsen), waar je na gebruik van de carwash gratis je interieur onder handen kan nemen.

Altijd plaats, nooit wachten, en geen stress. Wil je ook nog je ruitenwisservloeistof bijvullen of je bandenspanning checken, geen probleem! Welkom in onze PitStop!

Geen excuus dankzij onze openingsuren >

Laat je niet doen door die vervelende insecten!
Safety First!

Je kan het niet vermijden. Wie met een beetje schwung onderweg is, heeft er onvermijdelijk mee te maken: vervelende insecten. Ze storten zich te pletter tegen onze voorruit en creëren daar een insectenkerkhof. Gelukkig vind je in onze PitStop een toestel waarmee je je ruitenwisservloeistof weer op peil kan brengen. Niets zo ergerlijk als een vuile voorruit vol insecten bij een laagstaande zon, en een leeg of bijna leeg sproeivloeistofreservoir. Als je niet genoeg kan spoelen en wissen, zie je op de duur niets meer. En als het dan begint te druppelen kan je evengoed geblinddoekt rijden... Kan het onveiliger? In onze PitStop kan je dus heel comfortabel je ruitenwisservloeistof terug bijvullen, 2 euro of 2 jetons voor 3 liter (winter- of zomer)ScreenWash.

Ontdek onze PitStop >

Prettiger rijden met een schitterend glanzende motor
Genieten!

Voor heel wat onderdelen van je motorfiets is regelmatig onderhoud heel belangrijk. Het motto 'wat je zelf doet, doe je beter' klopt natuurlijk niet altijd, maar het geeft je wel de gelegenheid je motorfiets een wasbeurt te geven afhankelijk van de situatie. Zitten er alleen maar insecten op je scherm, dan volstaat een schuimbeurt, afspuiten met warme shampoo, en daarna spoelen met warme wax. Heb je er een pak kilometers opzitten sinds de vorige wasbeurt, dan heb je de gelegenheid iets uitgebreider te werk te gaan. En dit alles ‘indoor’ en met al het juiste materiaal bij de hand! En geef toe, met zo’n blinkende schitterende moto is het toch een pak meer genieten van elke kilometer?

De snelste weg naar een propere moto? >

Cabrio's welkom in De Wasstraat!
Topless netjes de lente in?

Vaak wordt in handleidingen van autofabrikanten aangeraden cabrio's niet door een carwash schoon te laten maken omdat daardoor de vezels van het stoffen dak beschadigd kunnen worden. In onze wasstraat kan je wel degelijk terecht met je cabrio, ook met soft-top. Met veilige hoge druk wordt het stoffen dak eerst schoon gespoten, al het stof dat diep in de poriën zit, wordt verwijderd, dat kan later geen afschuwelijke groene of bruine schijn meer veroorzaken.

Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte flappen. Je soft-top zal hierdoor niet opgeruwd worden. Het cabrio-dak wordt zelfs super geconserveerd wanneer je onze WaxClean wasbeurt neemt met de unieke GlansProtector® Gold lakbescherming. De stof wordt als het ware geïmpregneerd met wax waardoor het dak mooi waterafstotend wordt, en dus sneller droogt na een regenbui. Je cabrio-dak blijft er als nieuw uitzien! Geef toe, wie rijdt er nu graag rond met een mooie wagen, maar met een smerig dak...

Ontdek onze scherpe tarieven! >

Gratis stofzuigen na gebruik wasstraat
Gratis stof?

Gratis stof... Neen, dat zou een beetje belachelijk zijn. Het stof in je auto is al gratis, het valt zomaar uit de lucht, of het dwarrelt op van de weg bij het minste zuchtje wind. Langs de kleinste kiertjes komt het je autointerieur verpesten... Gratis stofzuigen, dat is pas leuk, om al dat vieze stof uit je auto te verwijderen.

Maar echt leuk wordt het als je daarvoor niet met je stofzuiger moet gaan zeulen. Na een volautomatische wasbeurt in De Wasstraat kan je met 54 personen tegelijkertijd GRATIS en ONBEPERKT stofzuigen. Je trekt gewoon de slang uit de houder en je kan eraan beginnen. De zuigkracht van onze stofzuigers is bovendien vele malen groter dan bij je thuis. Leg kostbare spullen dus vooraf aan de kant, want ze zijn sneller opgezogen dan je denkt. Stofzuigen doe je bij ons niet in weer en wind, maar lekker warm en droog indoor! En dan te weten dat je wagen ook al een gratis velgenreiniging achter de rug heeft. Bij De Wasstraat krijg je écht waar voor je geld.

Wat is er nog meer te vinden op de stofzuigerverdieping? >

Nieuwe automatten voor slechts 3 tot 5 euro!
Wat kost een nieuw autotapijt?

Je auto is mooi gewassen en je hebt flink gestofzuigd, maar die matten zien er toch eigenlijk niet meer uit. Soms heb je zin om ze gewoon weg te gooien en een nieuw setje autotapijten te kopen... Wij hebben een véél goedkopere oplossing!

  1. Rijd binnen in onze SelfWash.
  2. Spoel de vloer van één van onze 8 wasboxen indien nodig schoon en leg je autotapijten met de zichtbare kant naar boven mooi naast mekaar..
  3. Schuim de tapijten eerst goed in met de schuimlans.
  4. Laat dit even inwerken.
  5. Spuit nu met de hogedruklans met warme zeep en met mooie rechtlijnige bewegingen en een constante afstand tussen tapijt en hogedruklans (20 cm) het vuil van je tapijten weg. Je zal verstomd staan hoeveel vuil je ziet tevoorschijn komen. Herhaal deze beweging tot je geen vuil meer ziet verschijnen.
  6. Spoel na met spoelwater, om de laatste zeepresten te verwijderen.
  7. Gebruik onze zetelreiniger om je tapijten zo goed mogelijk droog te zuigen.
  8. Leg de tapijten terug in je wagen.
  9. Trakteer jezelf nu op een lekker ijsje of een heerlijke Duvel of kop koffie op een gezellig terrasje en geniet van de 50 euro die je zonet hebt uitgespaard. Of beter nog, zet die 50 euro gewoon op een CleanCard van Dé Wasstraat, dan win je nog eens 5 euro, want als je je CleanCard oplaadt met 50 euro, krijg je 5 euro extra wastegoed! Bingo!

De plek voor de doe-het-zelver >

Een gouden tip: GlansProtector® Gold
Goud?

Het is niet al goud wat blinkt, zei mijn oma zaliger, en gelijk had ze. Want mijn auto blinkt ook ongelooflijk en is niet van goud... Gelukkig zijn we 1970 al even gepasseerd en kan het met véél minder werk. Toen simoniseerde ik de auto van mijn vader 2 keer per jaar met de hand. Metaallakken waren toen nog een zeldzaamheid en op die gewone lakken moest je uren wrijven om er terug wat glans op te krijgen. Vandaag vind je bij ons in De Wasstraat een unieke lakverzegeling die zorgt voor het optimale behoud van je lak. Zonder onderhoud wordt zelfs de beste lak uiteindelijk mat en lelijk. Niet alleen schadelijke stoffen van industrie en wegverkeer of de beruchte 'zure regen' zorgen hiervoor.

Er valt ook af en toe wat uit de lucht: uitwerpselen van vogels en insecten, sappen en hars van bomen. In contact met water en UV-straling kunnen deze agressieve 'lakbedervers', niets anders dan zuren en logen, op onbehandeld lakwerk al na korte tijd blijvende sporen achterlaten. Wie regelmatig een wasbeurt met GlansProtector® Gold neemt beperkt zijn risico op lakschade door hoger vermeld onheil in zeer grote mate.

Hoe werkt GlansProtector® Gold juist? >

Bescherm je wagen tot in de kleinste kiertjes.
Vermijd roest!

Je wagen roest het snelst in spleten en randjes, die voor doeken en borstels onbereikbaar zijn. Bij een goede wasbeurt loopt de wax bij het naspoelen tot in de kleinste kiertjes en beschermt ook daar je wagen. Kies daarom voor het WaxCleanprogramma met GlansProtector® Gold en bescherm deze plekken tegen agressieve stoffen zoals zout.

Na een waxbeurt zal je wagen ook minder snel vuil worden. De poriën van de lak zijn opgevuld met wax, zodat de laklaag veel minder hechting biedt aan zand, roet en ander vuil. Daarom is je auto wassen bij regenweer niet dom, integendeel. Je lak kreeg met de WaxClean net een degelijke lakbescherming, dus de regendruppels rollen gewoon langs je auto naar beneden, omdat ze geen houvast hebben op die mooie gladde laklaag. Je wagen blijft dus relatief schoon op voorwaarde dat je er de veldweggetjes niet mee gaat opzoeken.

Meer tips? >

Geen excuses meer om je wagen niet te wassen bij temperaturen onder 0.
Koning of ... ?

Vorst. Hiermee bedoelen we deze keer niet onze gewaardeerde klanten of Filip I, maar koning winter die de thermometer onder 0 doet zakken, schaatsparken van vijvers maakt, buitenkraantjes doet bevriezen en scheuren...

In het verleden hebben mobiliteitsorganisaties een aantal keer gewaarschuwd voor het dichtvriezen van je autoportieren. Dat kan inderdaad gebeuren, maar niet na een wasbeurt. Wél door net NIET naar de carwash te gaan. Het zit zo: op je wagen ligt een pak sneeuw en bij het minste straaltje zon kan de sneeuw beginnen te smelten. Dat smeltwater zoekt zijn weg en water loopt volgens de wetmatigheden van de fysica altijd naar... beneden. In ons geval langs de kieren en spleten van deuren, motorkap en kofferdeksel. Daar zitten rubberen dichtingen die ervoor zorgen dat je auto geen tochtplek wordt.

Als die rubbers niet goed 'gevoed' zijn, kan de buitenste laag van de rubber een deel van dat smeltwater opnemen. Zo wordt er een ijsbrug gemaakt wanneer het terug begint te vriezen tussen rubber en carrosserie. Dan kan je portier in extreme gevallen moeilijk of zelfs niet meer open gaan. Bij een wagen die regelmatig gewassen wordt, is die rubber al redelijk goed 'gevoed' door het spoelwater waar altijd een beetje wax aan toegevoegd wordt. Zeker wanneer je het programma WaxClean neemt. Dan krijgt je wagen een extra dosis van deze beschermende en 'voedende' Wax. Wie graag het zekere voor het onzekere neemt, wrijft na de wasbeurt zijn deurrubbers in met ons 'DashboardDoekje' te verkrijgen in onze shop. Wie nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijgt er ééntje gratis !

Vertel me meer over voedende wax >

Niets zo gevaarlijk als een vuile voorruit.
Naar de oogarts?

Een regelmatig bezoek aan de oogarts is aan te raden, zeker voor wie denkt dat hij of zij slechter begint te zien. Veiligheid eerst, het is inderdaad al gevaarlijk genoeg op de weg... Er is echter één uitzondering. Wie in zijn wagen zit en begint te twijfelen aan de conditie van zijn ogen kan misschien beter eerst in De Wasstraat passeren om zijn wagen te wassen. De kwaliteit van je zicht zal er beduidend op vooruit gaan.

Neem ook de tijd om vooral je voorruit aan de binnenkant goed te poetsen. Ruitendoekjes met alcohol (om goed te ontvetten) zijn verkrijgbaar in onze automaten.

Sinds enkele maanden kan je in onze PitStop je ruitensproeier reservoir bijvullen, voor 2 euro heb je ongeveer 3 liter WinterScreenWash. Spoel het opspattend mengsel van vuil en zout regelmatig weg. Niets zo gevaarlijk als een vuile voorruit bij een laagstaande zon of een tegenligger met te sterk licht. Veiligheid eerst, want een propere wagen wordt trouwens 4 seconden sneller opgemerkt dan een vuile. Maar dat wist je natuurlijk.

Schrijf onmiddellijk in op onze nieuwsbrief, druk je bon af en je ontvangt bij je volgende wasbeurt een gratis ruitendoekje!!!

Ontdek onze PitStop >

Beter geen zout op je wagen.
Peper of zout?

Een goede pepersteak op je bord is nooit verkeerd. Maar zout en je wagen gaan niet goed samen. De grote hoeveelheid pekel die jaarlijks op de weg wordt gestrooid om gladheid te bestrijden, kent helaas een groot nadeel: het is zeer schadelijk voor de carrosserie van de auto. Strooizout hecht inderdaad niet alleen aan het wegdek, maar ook aan de auto. Wanneer het zout achterblijft op plaatsen waar de lak al licht beschadigd is, kan dat het roestproces behoorlijk versnellen.

Vooral de onderzijde en de wielkasten zijn een verzamelplaats voor pekelresten. Juist op die plaatsen is de lak vaak al licht beschadigd, bijvoorbeeld door steenslag of kleine krasjes. De pekel heeft daar direct contact met het onderliggende metaal. In combinatie met vocht en vuil heeft dit een zeer schadelijke uitwerking op de carrosserie: de pekel komt in contact met het onbeschermde metaal en dat heeft roest tot gevolg. Ook voor lichtmetalen velgen is strooizout funest. Dus niet alleen na, maar ook tijdens een periode van gladde wegen en intensief zout strooien moet je de pekel regelmatig van de auto verwijderen.

Meer (winter)tips >

Een schone auto is 4 seconden sneller zichtbaar dan een vuile.
4 seconden

Een propere auto is veel veiliger in het verkeer. Het Duitse gerenommeerde onderzoeksbureau TUV heeft onderzocht wat we eigenlijk allang wisten: zien en gezien worden gaat beter met een schone auto. Zo wordt een vuile auto zelfs pas vier seconden later opgemerkt dan een schone. En dat kan nare gevolgen hebben voor je voertuig en, nog erger, jezelf.

Lees het wetenschappelijk artikel hier >