Nu open tot 19:30. winter
De Wasstraat+ :
Méér wastegoed. Méér korting.

Tips&Tricks

Algemene tips

  • Hou je betaalmiddel klaar. Wij hebben een volautomatisch betaalsysteem, dat je kan bedienen vanuit de wagen.
  • Als je betaalt met onze CleanCard, vergroot je tijdswinst. De slagboom gaat open na 11 seconden!
  • Laat je stuur los, wanneer je op de band van de automatische wasstraat rijdt. De wielen zoeken zelf hun weg.
  • Verwijder voor je begint te stofzuigen, alle waardevolle voorwerpen uit je wagen. Weggezogen spullen zijn niet recupereerbaar!
  • Indien er veel modder in de wielkasten van je wagen kleeft, ga die dan eerst grondig in onze SelfWash wegspuiten. Pas daarna neem je in de wasstraat het AllClean-programma met chassiswas.

De interne betaalkaart heeft verschillende voordelen:

  • Je wint tijd aan de betaalterminal.
  • Je kan méér wassen voor hetzelfde bedrag. Je kan er ook jetons mee aankopen die je kan gebruiken in de SelfWash, de BikeWash, en in onze shop (frisdrank, koffie, snoep, autoproducten enz.).
  • Je koopt de CleanCard eenmalig aan in onze betaalterminal aan 5 euro.
  • Daarna kan je ze opladen met een willekeurig bedrag.
  • Vanaf 50 euro krijg je 10 procent gratis wastegoed.
  • Je bent met onze CleanCard niet verplicht telkens dezelfde wasbeurt te nemen.
  • Na elke transactie kan je je nieuwe kaartsaldo aflezen op je ticket.
  • Koppel ze aan je De Wasstraat+ account en krijg nog meer korting!

Door je wagen regelmatig te wassen, blijft je lak mooier. Stof en vuil hebben immers veel minder kans je lak te beschadigen. Op een glad en proper oppervlak kunnen vuil en insecten zich minder snel vastzetten en laten ze zich bovendien eenvoudiger verwijderen.

Als je genoeg geld aan je wagen hebt uitgegeven, is het logisch voor deze investering een topconditie na te streven. Regelmatig onderhoud (zeker ook van de lak en het interieur) zorgt ervoor dat je de herverkoopwaarde zo hoog mogelijk kan houden.

Ook zullen je medeweggebruikers je schone wagen 4 seconden sneller opmerken dan een vuile. Veiligheid voor alles! En last but not least: een zuivere auto maakt simpelweg gelukkig!

  • Zonder onderhoud wordt zelfs de beste lak uiteindelijk mat en lelijk. De oorzaken? Schadelijke stoffen van industrie en wegverkeer, 'zure regen', uitwerpselen van vogels en insecten, sappen en hars van bomen.
  • In contact met water en UV-straling zuren en logen die agressieve 'lakbedervers', wat op onbehandeld lakwerk al na korte tijd blijvende sporen achterlaat.
  • Premium Protect® versterkt de glans en beschermt de lak tegen aantasting door vuil dankzij een duurzame polymeer coating, microndun en onzichtbaar. De coating is spiegelglad en zorgt zo voor een diepe glans zonder te polishen.
  • Bovendien wordt het behandelde materiaal langdurig waterafstotend. Je merkt het direct!
  • Een optimale bescherming verkrijg je door minimaal 1 keer per maand de Premium Protect® behandeling te herhalen in onze wasstraten.

Wij wassen met veel (tot 500 liter) en zacht regenwater, maar recycleren daarvan tot 90 procent. Een gespecialiseerde firma verwerkt het residu. Zo milieuvriendelijk kan je je wagen thuis niet wassen. In verschillende landen is om ecologische redenen het thuiswassen daarom reeds verboden.

Al onze producten zijn biologisch afbreekbaar. Bij onze productdosering kiezen we bewust voor een veilige afstelling. Daardoor beschermen we de wagens van onze regelmatige bezoekers optimaal en zorgen we voor een minimale belasting van ons milieu.

Zelfs na lange droogte en waterschaarste kan je bij ons nog milieuvriendelijk wassen!

De meeste mensen houden bij het kiezen van hun nieuwe wagen ernstig rekening met het aspect veiligheid. Sommigen hebben daar zelfs een belangrijk extra budget voor over. Door je wagen te weinig te wassen, maak je van je veilige wagen net een onveilige wagen. Je wagen wordt door het aanwezige vuil immers mat en grijs, verliest zijn glans en hij zal als het ware opgaan in de omgeving. Hij wordt veel later dan normaal opgemerkt, en in sommige gevallen te laat... Op die manier speel je met je leven. Na een wasbeurt ben je dankzij een propere wagen toch weer wat veiliger onderweg.

Iedereen is bekommerd om het imago van zijn zaak. De winkelruiten moeten schoon zijn, de parking proper, de planten verzorgd, de kantoren en bedrijfsgebouwen regelmatig gepoetst, enzovoort. Kortom, je imago bepaalt mee het gezicht van je bedrijf. Maar dikwijls vergeet men het visitekaartje van het bedrijf dat onderweg is naar de klant. Dat visitekaartje, je rijdende publiciteit wordt dagelijks door honderden mensen gezien. In onze VanWash heb je na 5 minuten weer een mooie bestelwagen die wél past bij je bedrijfsimago.

  • Met de juiste bandenspanning kan je al meteen flink besparen. Je verbruikt immers tot één procent minder per band.
  • Met de juiste bandenspanning vermijd je bovendien dat de temperatuur van de banden oploopt, wat de grote oorzaak is bij het krijgen van een klapband. Je verlengt dus zo de levensduur van je banden.
  • Niets zo ergerlijk als een vuile voorruit vol insecten met daarin een laagstaande zon, en een leeg of bijna leeg sproeivloeistofreservoir. In onze PitStop vind je daarom een toestel waarmee je comfortabel je ruitenwisservloeistof weer op peil kan brengen.

Wie zijn auto héél erg heeft laten verkommeren, kan beroep doen op onze krachtige zetelreiniger. Die is opgesteld in onze SelfWash op de benedenverdieping. Deze zetelreiniger start je met de inworp van één jeton, per jeton kan je 4 minuten wassen en droogzuigen. Zorg er goed voor dat je elk vlak dat je behandelt, ook echt hélemaal behandelt. Anders riskeer je vieze kringen op de scheiding van dat deel dat nat werd gemaakt en het gedeelte dat droog is gebleven. Het vuil en het stof zitten niet alleen aan de oppervlakte, je moet overvloedig spoelen en droogzuigen, telkens opnieuw, tot het water er niet meer grijs uitziet, maar helder wordt.

  • Regen is de ideale voorwas, vooral voor hardnekkig vuil.
  • Een propere wagen reflecteert het licht beter en is daardoor tot 60 procent beter zichtbaar dan een vuile. Met heldere ruiten word je minder snel verblind en heb je een beter zicht op het verkeer. Met schone koplampen zie je niet alleen beter, je wordt ook beter gezien.
  • Vogeluitwerpselen zijn zeer schadelijk voor je lak. Verwijder ze vooraf met water onder hoge druk. Doe dit best nog dezelfde dag. Je riskeert matte plekken als je dit onheil laat inwerken in je lak.
  • Insecten bevatten eiwitten die zich binden met de lak van de wagen. Laat deze kadavertjes zo snel mogelijk verwijderen om beschadiging van de lak tegen te gaan. Volgens BOVAG (de Nederlandse garagefederatie) kan je de levensduur van de carrosserie verlengen met 50 procent, indien je je wagen regelmatig wast en waxt.
  • Je wagen roest het snelst in spleten en randjes, die voor doeken en borstels onbereikbaar zijn. Kies daarom voor het WaxCleanprogramma met Premium Protect®. De poriën van de lak worden opgevuld met wax, zodat de laklaag veel minder hechting biedt aan zand, roet en ander vuil.

Zomertips

  • Autofabrikanten raden soms af om cabrio’s in een carwash schoon te laten maken omdat de vezels van het stoffen dak beschadigd kunnen worden. Maar in onze wasstraat kan je ook met een cabrio met soft-top terecht.
  • Met veilige hoge druk wordt het stoffen dak eerst schoon gespoten. Al het stof dat diep in de poriën zit, wordt verwijderd, zodat het later geen afschuwelijke groene of bruine schijn meer kan veroorzaken.
  • Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte flappen. Je soft-top zal hierdoor niet opgeruwd worden.
  • Het cabrio-dak wordt zelfs super geconserveerd wanneer je onze WaxClean wasbeurt neemt met de unieke Premium Protect® lakbescherming. De stof wordt geïmpregneerd met wax, waardoor het dak waterafstotend wordt en dus sneller droogt na een regenbui.
  • De combinatie zon, hitte, insectenresten en vogeldrek zorgt voor een desastreus resultaat dat zich moeilijk van je wagen laat verwijderen zonder de laklaag aan te tasten.
  • Spuit zo snel mogelijk in onze SelfWash de vogelpoep eerst veilig weg met water onder hoge druk, en rijd daarna pas in de automatische wasstraat. De impact van de waterstralen is immers meestal te klein voor moeilijk te verwijderen drek.
  • Ben je verder weg op vakantie en ontdek je vogeldrek? Ga zo snel mogelijk langs bij één van onze collega's
  • Neem best iedere keer een wasprogramma met Premium Protect®. De laklaag zal beter bestand zijn tegen alle elementen die een aanslag plegen op je lak.
  • VERWIJDER NOOIT VOGELPOEP MET EEN SPONS: KRASSEN GEGARANDEERD!
Voorkom lakschade >

Schaduw opzoeken voor je wagen onder bomen? Een verleidelijk idee, maar maar je riskeert dat er vuile kleverige hars op je wagen terechtkomt. Overvloedig wrijven met allerlei soorten producten en materialen veroorzaakt bovendien snel blijvende krassen. Dat moet je te allen tijde vermijden!

Schaduw opzoeken voor je wagen onder bomen? Een verleidelijk idee, maar niet zo goed voor je wagen. Je riskeert dat er vuile kleverige hars op je wagen terechtkomt die héél moeilijk te verwijderen is. Dat moet je ten allen tijde vermijden! Als het toch te laat is, kan je op een pas gewassen wagen met een zachte doek de harsvlek inwrijven met teerverwijderaar verkrijgbaar in onze Shop. Niet toepassen in de zon! Ze zal langzaam verdwijnen. Spoel na met zuiver water en klaar is kees.

Bij het begin van de lente halen veel trotse bezitters hun mooie oldtimer weer uit de garage.

Sommige onderdelen van deze wagens zijn echter niet echt carwashbestendig. Spiegeltjes en sierlijsten zijn vaak fragiel en riskeren beschadigd te worden of los te komen. Veel oldtimer-eigenaars kiezen dan ook voor onze SelfWash omdat ze thuis niet met emmers moeten zeulen. Alles is bij de hand:

  • schuim om het vuil goed los te weken,
  • shampoo om je wagen goed te poetsen,
  • wax om hem te beschermen,
  • een autodroger om hem droog te blazen,
  • stofzuigers om de binnenkant onder handen te nemen,
  • een tapijtreiniger om je tapijten weer schoon te maken,
  • en een shop waar je nog andere attributen vindt om van je oldtimer opnieuw een pareltje te maken.

Veel oldtimergenot, en wie weet zien we mekaar op hét oldtimer-evenement van Leuven, de 6 uren van Leuven voor oldtimers op pinksterzondag!

Wintertips

Elk jaar is het weer zover, bij de eerste winterprik worden de pechverleners overladen met telefoontjes. Nochtans kan je met deze tips al enkele problemen vermijden.

  • Dek de voorruit af met een doek, een stuk karton of krantenpapier. Zo vriezen de rubbers van je ruitenwissers niet vast en hoef je ’s morgens geen ijs van je voorruit te krabben.
  • Zorg ervoor dat je een een spuitbus met ruitenontdooier in de auto liggen heeft, verkrijgbaar in onze Shop. Het is namelijk het veiligst als alle ruiten ijsvrij zijn voor je vertrekt.

Goed zicht is van levensbelang en daarom controleer je best ook de ruitenwisservloeistof. Aan sommige vloeistoffen moet je immers zelf nog een antivriesmiddel toevoegen. De ruitenwisservloeistof in onze PitStops is ‘Kant en Klaar’.

  • Het strooizout vermindert niet alleen de zichtbaarheid door de ruiten te vervuilen, het tast het chassis, de carrosserie en de banden van je wagen aan. Was daarom je wagen regelmatig of rijd even langs bij de carwash.
  • Denk er ook aan de ramen aan de binnenkant te poetsen met een ontvettingsmiddel, zo hoef je bij het starten niet te ontwasemen.
  • Parkeer de auto in versnelling in plaats van de handrem op te trekken. Die zou namelijk 's nachts kunnen vastvriezen.
  • Voor mensen die de gewoonte hebben normaal gezien in neutraal te parkeren: vergeet uiteraard niet te ontkoppelen wanneer je 's morgens opnieuw de motor start!
  • Zet de auto zo dat je meteen in de richting staat waarin je's morgens wil vertrekken, zo vermijdt je manoeuvres waarbij je extra gas moet geven. Dat is niet alleen beter voor je batterij, maar ook voor je portemonnee.

Ga na of er voldoende koelvloeistof in de motor zit. Hierin zit namelijk ook een antivriesmiddel dat de motor beschermt tegen vorst en roest. De meeste synthetische oliën zijn nu "all weather"-types, maar vroeger werd de olie gewisseld naargelang het seizoen: SAE 40 voor de zomer en SAE 20W voor de wintermaanden. Misschien toch even navragen welke olie er in je wagen zit?

  • In heel wat landen is het gebruik van winterbanden verplicht. Bij ons niet, maar zodra de temperatuur onder de 7°C zakt, kies je er beter wel voor. Zomerbanden zijn namelijk niet geschikt om te rijden in winterse omstandigheden. Het rubber van de banden wordt harder, waardoor de remweg veel langer is en de grip op de weg onvoldoende.
  • Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling die langer zacht blijft, waardoor het wegcontact langer behouden blijft. Bovendien hebben winterbanden ook een zijdelingse waterafvoer.
  • U moet wel rekening houden met de snelheidsindex om in regel te zijn met de Technische Controle. Koop daarom winterbanden met dezelfde index als je zomerbanden. Een alternatief op winterbanden zijn de vierseizoensbanden, herkenbaar aan de aanduiding M+S ("Mud" en "Snow"), maar dan heb je nooit echte winterbanden of zomerbanden. Ze slijten ook veel sneller vooral in de zomer.

Soms ontdek je na de winter nieuwe krassen op je ruiten of lak. Die schade kan je vermijden als je voorzichtig je wagen sneeuw- of ijsvrij maakt. Onder de sneeuwlaag zit immers heel wat stof, zand of vuil. Dit komt terecht tussen de ruit en de ijskrabber en veroorzaakt opvallende krassen. Met een ontdooingsmiddel en een zachte ruitenveger loop je bijna geen risico. Veeg de losse sneeuw van je ruit en motorkap zonder de laatste sneeuwresten van je auto te verwijderen. Een spuitbus 'De-icer' doet de laatste sneeuw- of ijsresten smelten zodat de ruitenwissers hun werk kunnen doen.

Wanneer je je rubberen deurdichtingen inwrijft met vaseline of talkpoeder, of met een dashboarddoekje uit onze Shop, verhinder je dat je deuren vastvriezen.

Veiliger rijden met een regelmatig gewassen en glanzende wagen! Een aantal ongevallen in de donkere winterperiode is te wijten aan het te laat opmerken van een gevaarlijke situatie. De meeste wagens zijn zo vuil en mat geworden dat je ze véél later opmerkt, en soms té laat... Na een wasbeurt ben je dankzij een propere wagen toch weer enkele dagen wat veiliger onderweg.

  • De grote hoeveelheid pekel die jaarlijks op de weg wordt gestrooid om gladheid te bestrijden, is zeer schadelijk voor de carrosserie van de auto. Als het zout achterblijft op plaatsen waar de lak al licht beschadigd is, kan dat het roestproces behoorlijk versnellen. Vooral de onderzijde en de wielkasten zijn een verzamelplaats voor pekelresten. Dus niet alleen na, maar ook tijdens een periode van gladde wegen en intensief zout strooien moet je de pekel regelmatig van de auto verwijderen. Wacht hiermee NIET tot ná de winter, het zout kan dan gedurende 3 à 4 maanden kwetsbare onderdelen blijvend aantasten!
  • Kies AllClean voor een volledige reiniging van het chassis en in 4 minuten ben je weer zoutvrij!
Strooizout = schadelijk >